the last of us - jakso 2

Jakso 2

Edellisessä postauksessa mainitsin siitä, että sarjan juonen pohjustaminen tekee sarjasta pitkäveteisen. Enää en suinkaan ajattele niin, vaan ajatukseni ovat kääntyneet hyvin päälaelleen.

 Sarjaan astui uusi näyttelijä professori, joka tuotiin tutkimaan virusta heti ensiaskelilla. Professorilta pyydettiin neuvoa sekä apua viruksen torjumiseen, mutta sitten hän totesi jyrkästi, ettei mitään ole tehtävissä. Pitää pommittaa kaikki.

 Tämä yksityiskohta on mielestäni mielenkiintoinen, sillä mitään selitystä ei ole aijemmin ollut sille, että miksi kaikki paikat maailmassa tuhottiin ja tuhoon tuomittiin. Eli voikin ajatella niin, että kyseessä oli juuri tämän professorin neuvo. Nämä yksityiskohdat tekevät sarjasta todentuntuisen, sekä tarinan, johon on helpompi uppoutua.

Jaksossa myös kerrottiin ajatuksia siitä, miten virus sai alkunsa ja lähti leviämään. En itse vielä ole saanut oikeasta teoriasta kiinni, mutta ehkä sekin selviää jossain vaiheessa. Ajattelen kuitenkin itse sieni- viruksesta positiivisella tavalla, sillä se on ainutlaatuinen. 

Sitten jakson muihin yksityiskohtiin. Edelleen yllätyn joka kerta, kun huomaan, että sarjan visuaalisuus ja locaatio ovat tismalleen samanlaisia kuin pelissä. 

Kuten pelissä, niin sarjassakin on kohtaus, jossa he ovat museossa. Zombit hyökkäävät heidän kimppuunsa ja he liikkuvat siellä, kuten pelissä eli hiiren hiljaa hiipien kyykyssä. Zombit eivät näe, mutta kuulevat.

Kiinnitin erityisen paljon huomiota siihen, sillä pelissä näitä kohtauksia on paljon, joissa joutuu ajattelemaan liikkumista. 

Heillä kuitenkin oli vain tarkoitus kiivetä museon katolle, josta pääsee toiseen paikkaan. Sitä jäin hieman miettimään, että eikö olisi oikeasti ollut helpompaa tapaa mennä sinne ja välttää kohtaus zombien kanssa.

Maalaisjärkeä sekä selviytymisviettiä olisin toivonut enemmän.

Kohtaus 45:45-50:40, jossa selviää että Tess on saanut tartunnan viruksesta. Päälimmäisenä minut valtasi suru siitä, että Tess poistuu sarjasta jo nyt. Tess toi sarjalle hyvin paljon omana itsenään ja suorituksenaan.

Mutta sitten asiasta toiseen, paikka jossa he olivat, oli täynnä kranaatteja, aseita, sekä muita sotavälineitä. Minulle hieman heräsi kysymysmerkki siitä, etteivät Joe ja Ellie ottaneet mitään mukaansa sieltä. Niistä olisi voinut olla paljon apua tulevaisuudessa.

Kohtaus, jossa Joe ja Ellie joutuivat poistumaan vauhdilla, sillä he tiesivät että muut zombit ovat tulossa sinne. Tess aikoi tappaa itsensä sekä muut zombit, jotta Joe sekä Ellie pääsevät karkuun, joten hän kaatoi bensaa ja kranaattilaatikoita lattiat täyteen.

En oikein ymmärtänyt sitä, että miksi Tess rupesi taistelemaan huonosti toimivan sytkärinsä kanssa, kun hän olisi voinut ottaa vain kranaatin ja vetää sokan irti. Kohtaus oli erityisen epämiellyttävä sekä rasautteleva. Tässäkin kohtauksessa olisin kaivannut maalaisjärkeä ohjaukseen.

Ihmettelin myös, ettei Joe hyvästellyt Tessiä. Heidän välillään oli kuitenkin jotain tavallista enemmän kipinöivää. Joesta kuitenkin paistaa läpi viha, suru sekä katkeruus, joka on erittäin hyvin toteutettu.

Vaikka kyseessä onkin fiktiivinen sarja, niin silti olisin toivonut joiltain kohtauksilta enemmän toden tuntua, joista mainitsin ylempänä. 


xoxo, aivotvuotaa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kreeta 2022 - osa 2

kreeta 2022 - osa 1

the last of us - jakso 3