the last of us - extra

 Last of us sarjan lopputulema.

Minulla jäi hieman kesken jaksokeskeiset postaukset, sillä siinä hetkessä minulla ei ollut energiaa kirjoittaa ollenkaan. Aion tulevaisuudessa kuitenkin tehdä 2 kauden jaksoista analysointia, joten jätetään ajatus muhimaan siihen asti. 

Tässä postauksessa haluan käydä ajatuksia läpi, joista en maininnut aijemmin. Nämä ovat kirjoitettu ennen kuin olin katsonut ensimmäisen kauden loppuun asti.


Intro, outro ja audio

Haluan mainita muutamalla sanalla introsta sekä audiosta paremmin. Pidän introsta, sillä se on rauhallinen, rauhoittava sekä sen keskiössä toimii korvia hivelevä kaunis musiikki. Pidän pelin sekä sarjan audiovisuaalisesta viestinnästä. Itse sarjan intro tuo flashbängit suoraan pelistä, josta tykkään erittäin erittäin paljon. 


Pelistä tv-sarja tai elokuva

En ole aijemmin katsonut yhtäkään sarjaa tai elokuvaa, joka olisi tehty pelistä. Olen ollut hieman vastahakoinen, ehkä juuri sen takia, että en ole pelannut niitä kyseisiä pelejä. Minä jotenkin itse koen sen, että pelistä tehty sarja tai elokuva tarvitsee omanlaisen tunnesiteen tai kokemuksen. Mutta, kuten tätäkin sarjaa varmaan useimmat ovat katsoneet ilman kokemusta pelistä, niin ehkä voisin itsekkin antaa mahdollisuuden tulevaisuudessa uusille peleistä tehdyille sarjoille ja elokuville.


Last of us sarjan lopputulema

Ensimmäisessä postauksessa mainitsin siitä, että itse peli on jo itsessään kuin elokuva. Sarja oli toteutettu erittäin onnistuneesti. Sarjaan oli osattu valita juuri oikeat näyttelijät, sillä he tekivät tarinasta ainutlaatuisen. Näyttelijöillä on paljon taitoa elehtiä, kuten pelissä. 


Mitä olisin itse tehnyt, jos olisin ollut Last of usissa

Haluaisin etsiä vastauksia. Haluaisin tietää, että onko virus levinnyt ympäri maapallon ja että onko enää mahdollista elää tavallista elämää. Haluaisin myös lähteä kauas pois ja etsisin jonkun upean saaren, minne asuttautua yhdessä jonkun tai joidenkin kanssa. Saarella eläminen voisi olla turvallisempaakin, kuin tavallisella maalla, sillä sarjassa zombit eivät osaa uida tai ainakaan sitä ei näytetä. En luovuttaisi, enkä jäisi orjaksi.


Mitä olisin tehnyt eri tavalla, jos olisin ohjannut tai kirjoittanut sarjan

Päälimmäisenä ehkä tulee mieleen se, että Last of usissa kaikki olivat ns. orjia. He eivät saaneet poistua virus vaarattomalta alueelta ja heidän oli pakko tehdä töitä, ilman tarkoitusta. Jos itse olisin ollut Joe, niin olisin lähtenyt kauas pois, enkä tullut takaisin. Hän kuitenkin aina palasi sinne, vaikka ajoittain saattoi käydä alueen ulkopuolella. Ehkä jokin isompi seikkailu, eikä vaan tehtävä viedä Ellie paikkaan x ja löytää Tommy paikasta x.


The last of us 2

En ole vieläkään päässyt pelaamaan The last of us part 2 - peliä. Odotan kuitenkin innolla tulevaa tv-kautta. Tällä kertaa voisin katsoa kauden ennen pelaamista, mikä sitten toisi ihan uuden näkökulman.


xoxo, aivotvuotaa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kreeta 2022 - osa 2

kreeta 2022 - osa 1

the last of us - jakso 3