kreeta 2022 - osa 2

 

Heipsuli beibsulit! Aijemmassa postauksessa vähän huhuilinkin ensimmäisen Kreetan reissun jatko-osasta, niin tässäpä sitä sitten tulis, oikein kunnon tykityksellä.

Hotelliksi valikoitui Regina Hotel Chania. Hotelli oli kiva ja siisti. Henkilökunta oli myös todella mukava. Aamupalojen rakastajana en voi suositella hotellia, sillä en ole koskaan syönyt missään yhtä huonoa aamupalaa, jota käytännössä ei edes ollut. Hyviä ruokakauppoja ei ollut lähelläkään hotellia, joten snäkkiä piti hankkia Kissamoksesta asti.

Tälläinen kiva baari-ravintola sijaitsi lyhyen matkan päässä hotellilta. Ruoka ja juoma oli hyvää. Plussaa ehdottomasti kivat maisemat ja henkilökunta.

Lähdimme kulkemaan rantaviivaa pitkin kohti Kissamosta, jossa vastaan tuli entistä kivempi terassi, jonne pysähdyimme nauttimaan ihanasta Kreikasta.

Nämä neljä yllä olevaa kuvaa on otettu ''ensimmäisestä'' baari-ravintolasta, kun palasimme sinne takaisin syömään. Todella kiva paikka ja rantakin oli parempi, mitä lähellä Chaniaa.

Seuraavana päivänä suuntasimme heti herättyämme kohti Kissamosta. Taksilla matka sujui näppärästi noin kymmenellä eurolla. Kissamoksesta löysimme täydellisen ravintolan, jossa oli herkullisia clubileipiä. Paikan nimi oli Breeze Cafe Bar, jota suosittelen lämpimästi.

Kissamoksesta suuntasimme takaisin hotellille. Tästä kuvasta pääsee kivasti jyvälle hotellin allas ja piha-alueesta.

Mitäpä loma olisi ilman hyvää ruokaa? Illan koittaessa lähdimme kävelemään kohti ravintolaa, joka sijaitsi vähän kauempana, kuin ensimmäinen mainitsemani ravintola. Olin vähän skeptinen matkaa taittaessani, mutta onnekseni minua odotti tälläinen upea ravintola. Nautin jokahetkestä. Tunnelma oli ehdottomasti 10/10, eli nappisuoritus! Ruokakin oli deliiisiös!

Aamulla suuntasimme kohti Kissamosta, jossa tarkoituksenamme oli syödä pikaisesti aamupala ja etsiä taksi kohti Kissamoksen satamaa ja risteilyä Balos beachille. Taksia ei kuitenkaan löytynyt, vaikka kuinka päivystimme ja haahuilimme. Olimme ostaneet liput risteilylle jo edellisenä päivänä, joten emme voineet muuta kuin lähteä sotkemaan kohti satamaa kävellen. Reipas kävely satamaan oli aivan järkyttävä kokemus siinä +35 asteen helteessä. Suosittelen varaamaan bussikuljetuksen esim. Kissamoksen keskustasta satamaan, mikäli risteily kiinnostaa.

Olimme varanneet sellaisen risteilyn, mikä kiertää Gramvousa beachin kautta Balos beachille. Näissä kuvissa siis olemme ensimmäisessä paikassa, Gramvousa islandilla.

Balos beach, aivan älyttömän upea paikka, kirkasta vettä kaikkialla. Suolaa oli myös kiva hieroa jalkapohjiin. Kuvasimme paljon goprolla veden alla, videoista tuli hienoja.

Päivän sai hurahtamaan nopeasti mahtavalla risteilyllä, jota voin suositella täydellä sydämelläni. Koko päivän risteily maksoi noin. 30 euroa per nenä. 

Kissamokseen päästyä taas lenpi puuhissa, eli syömässä. Pitagyros best!

Sitten koitti viimeinen kokonainen päivä Kreetalla ja aloitettiin aamu taas herkutellen. Kuvassa överivohveli, oli muuten hyvää, mutta pikkusen liian öglöä tälläiselle herkkuperceellekin. Tämä on myös sieltä Breeze cafe baarista.

Huomas jo, että puhti alko olemaan pois rankan reissun jäljiltä. Yleensä reissussa kuuluisi levätä, eikä hillua täysillä joka päivä, mutta minkäs teet. Illalla tulimme Kissamoksen rantaan nauttimaan viimeisestä auringonlaskusta.

Sitten vielä loppuun koko reissun isoin suositus, eli Castello ravintola. <3 Meidän vakio taksikuski suositteli meille tätä jo ensimmäisenä päivänä Kissamoksessa, mutta jostain syystä emme käyneet siellä heti. Aivan älyttömän hyvää ruokaa, jossa paikalliset viihtyivät.
Vastapäätä Castelloa sijaitsee ihana paikallinen putiikki, kaikkia laadukkaita käsitöitä etc. Olisin voinut ostaa sieltä kaiken.
-
Seuraavana päivänä kun lähdimme lentokentälle, oli meillä useita tunteja aikaa istuskella ja odotella lentoa takaisin Suomeen. Kun vihdoin ja viimein saimme lähtöselvitykset tehtyä, lento oli jo lähtemäisillään, 2 tuntia etu-ajassa?!?! Miten se edes on mahdollista, että lento voi lähteä noin paljon etu-ajassa, ilmoittamatta siitä missään. Onneksi olimme valmiina lähtöön, mutta jos olisimme shoppailleet taxfreessä, emme olisi kerenneet. Sattumankauppaa koko elämä.
-
Kiitos että luit, palataan taas seuraavien postauksien parissa. <3

xoxo, aivotvuotaa

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kreeta 2022 - osa 1

the last of us - jakso 3