the last of us - jakso 5

Edellisessä postauksessa mainitsin siitä, että Joe ja Ellie heräsivät hyökkääjiensä aseella osoittelemiseen. Hyökkääjiksi paljastui Henry ja Sam. 

Henry ja Sam ovat veljeksiä, mikä yllätti minut täysin. Heillä on selkeästi kymmenien vuosien ikäero, mikä viittasi itselleni siihen, että Henry olisi Samin isä.

Henry on myös etsityin rikollinen ja se onkin hieman mysteeri, sillä mistä?

Henry ja Sam menevät vanhan miehen luokse ullakolle, jossa heidän on tarkoitus viipyä useita päiviä. Siellä on turvallista, mutta ankeaa, joten Henry antaa Samille liidut. Sam piirtää ullakon seinät täyteen hienoja piirustuksia, mikä eloittaa tunnelmaa, sekä ennen kaikkea on aikaa vievää tekemistä. 

Mitä itse tekisit, jos et voisi lähteä neljän seinän sisältä, eikä olisi mitään millä virkistää mieltä? Itse olisin ihan mankelissa tämän adhd pääni kanssa.

Sam on kuuro, joten he kommunikoivat Henryn kanssa pääosin viittoen. Rupesin pohtimaan sitä, että jos olisi kyse tuollaisista olosuhteista, niin viittominen voisi olla muutenkin viisas ratkaisu. Viruksen saaneet zombithan kuulevat ääniä, mutta eivät näe. Muutenkin on pakko kulkea hiiren hiljaa, etteivät ihmiset kuule, löydä, vangitse ja tapa sinua. 

Palataan taas hetkeen kun Henry ja Sam hyökkäsivät Joen ja Ellien kimppuun. Nopean juttutuokion tuloksena olikin se, että he pistivät porukalla hynttyyt yhteen ja rupesivat toteuttamaan matkaa yhdessä. Ellie ja Sam ystävystyvät nopeasti. He käyttävät Samin kirjoitustaulua kommunikoimiseen. 

Matkan edetessä heidät löytävät tulikärpäset, jotka haluavat Henryn itsellensä. Henry antautuu, jotta muut pääsevät pakoon. Näin ei kuitenkaan pääse tapahtumaan, sillä tulikärpästen panssaroitu auto vajoaa maan alle ja virustartunnan saaneet pääsevät ulos maan alta.

Henry on jakson alkupuolella kertonut, että FEDRA on ajanut virustartunnan saaneet maan alle 15 vuotta sitten.

Joe, Ellie, Henry sekä Sam pääsevät toinen toisensa luokse ja pakenemaan mellakasta. He löytävät paikan, jonne jäädä turvallisesti yöksi. 

Asiat eivät suinkaan menneet niin kuin piti. Valtavan tulitaistelun tuloksena oli se, että Sam sai virustartunnan zombilta, joka ennätti purra häntä. Sam uskaltautuu kertoa vain Ellielle, että hän on saanut tartunnan ja pyytää häntä valvomaan kanssaan koko yön. Ellie ottaa asian tyynesti ja rauhallisesti, sillä hän luulee, että verensä on vastalääkettä ja hieroo sitä Samin jalkaan. 

Aamun sarastaessa pienestä suloisesta Samista on kuoriutunut hirviö, joka hyökkää Ellien kimppuun tappaakseen tämän. Ellie huutaa kauhuissaan Joeta, eikä Joe saa tehdykseen mitään, kunnes Henry tarttuu aseeseen ja ampuu Samin. Tästä traumatisoituneena Henry päättää ampua itsensä, sillä olihan Sam hänen veljensä.

Joe ja Ellie hautaavat heidät. Ellie jättää Samin kirjoitustaulun haudan päälle, johon Ellie on kirjoittanut ''I'm sorry''. Tästä tulee itselleni hyvin hiljainen ja hieman surullinenkin fiilis. Ellie yritti parhaansa, mutta häntä tässä ollaan huijattu, sillä mitään vastalääkettä ei todellisuudessa olekkaan.

Jakso tuo jälleen katsojalle käsiteltäväksi monia erilaisia tunteita ja tunnetiloja.


xoxo, aivotvuotaa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

kreeta 2022 - osa 2

kreeta 2022 - osa 1

the last of us - jakso 3